Mesin Pengukur Video Cepat, Mesin Mengukur Pengimbasan Permukaan, Mesin Pengimbasan Permukaan Optik 3D

1. pengiraan pelbagai thread, kelajuan pengiraan yang tinggi.
2.Quick akses ke permukaan bahagian titik data awan
3. Peninggalan tembikar budaya dan paparan 3D

Maklumat produk


A. Skop permohonan sistem

Reka Bentuk Reverse : Akses pantas ke permukaan bahagian titik data awan, membina model matematik tiga dimensi, untuk mencapai matlamat reka bentuk pesat produk.

Ujian Produk : Pengeluaran kualiti produk, bentuk dan pengesanan saiz talian, terutamanya sesuai untuk pengesanan ketepatan yang cepat dan tinggi untuk permukaan melengkung yang kompleks, dapat mengesan coran, pemalsuan, cetakan, acuan, plastik, kayu dan produk lain.

Aplikasi lain: Pengimbasan peninggalan budaya dan paparan 3D, pembetulan gigi yang tidak normal, pembedahan plastik dan operasi permukaan atas.

QQ 截图 20170630093054.jpg

B. Kelebihan Teknologi Produk

Teknologi Teras Lanjutan: Mengguna pakai teknologi heterodyne maju maju multi fasa frekuensi peralihan teknologi pengukuran optik 3D, majoriti objek tanpa rawatan semburan permukaan boleh secara langsung mengimbas dan boleh mengimbas objek berwarna-warni walaupun hitam.

Kelajuan Pengukuran Tinggi: Pengiraan pelbagai thread, kelajuan pengiraan tinggi. Waktu pengiraan imbasan tunggal ialah 2 ~ 4 saat yang boleh mencapai 1.3 ~ 4 juta mata.

Lebar pengukur boleh laras: Mengikut keperluan pengguna, dilengkapi dengan satu atau lebih kumpulan lensa, yang boleh mencapai pelbagai tahap pengukuran, lebar pengukuran tunggal: 32mm × 24mm ~ 1000mm × 1000mm.

Jahitan automatik: Global sepadan dengan proses pengimbasan, splicing automatik, menyokong berdasarkan mercu tanda dan bahan splicing ciri bahan diukur.

Pilih untuk mengimbas: Imbas dengan kecekapan tinggi, imbasan pemilihan manual sokongan, meningkatkan kecekapan kelajuan pengimbasan dan pasca pemprosesan.

Imbasan warna: Dalam imbasan bentuk objek 3D pada masa yang sama juga boleh mengimbas dan mengeluarkan maklumat tekstur.

Fungsi Pemprosesan Kaya Kaya: Pengoptimuman awan titik pengurangan hingar, tumpuan awan titik tumpu (memadamkan permukaan yang bertindih), titik awalan fungsi pemprosesan awan automatik seperti mengisi lubang, segitiga.

Fungsi Analisis Kaya: Dengan julat awan titik, pelbagai transformasi koordinat, pemasangan unsur, semua jenis sudut dan fungsi analisis saiz.

Lakukan pelbagai antara muka output data: Cloud point (ASC, IGS), Segitiga segi tiga (STL), Peta tekstur (OBJ).

Data Komprehensif: Memiliki fungsi siasatan optik, boleh menjadi mudah untuk rabung, pengukuran lokasi lubang.

Prestasi produk stabil: Puluhan pengguna domestik dan luar negara mengesahkan prestasinya stabil. Termasuk beberapa pengguna ketenteraan domestik (China akademi ujian penerbangan, kekuatan pesawat China, bahan komposit, 43 institut penyelidikan, dan sebagainya); Universiti Eropah dan Amerika Syarikat (universiti NEWCASTLE, universiti Glasgow, universiti Purdue, dll.), Universiti domestik (universiti Tsinghua, universiti industri Harbin, universiti penerbangan aeronautik dan angkasawan Nanjing).

Sokongan teknikal: Penyelidikan dan pembangunan bebas, pembangunan khusus adalah fleksibel; Penyelidikan dan pembangunan pasukan teknikal yang kuat untuk memberi anda penyelesaian menyeluruh dan bimbingan teknikal.

QQ 截图 20170630093210.jpg

C. Parameter

JENIS

XTOM


Julat Ukuran

400mm * 300mm

Parameter Pengukuran

Ketepatan pengukuran

0.01mm

Dot padang

0.2mm

Jarak pengukuran

850mm

Kedalaman pengukuran

> 300mm

Parameter Kamera

Asal

Jerman

Kuantiti

2

Jenis antara muka

Rangkaian gigabit

Piksel kamera

2.3 juta piksel ( 1920 piksel × 1200 piksel )

Panjang fokus kanta

25mm

D. Persekitaran Kerja

-Mengetahui ketepatan dan kebolehpercayaan sistem peralatan apabila mengukur peralatan;

- Kuasa: AC 220V ditambah atau tolak 10% 50Hz + + 2% (grounding dipercayai);

- Kerja Temprature: 0 ℃ -40 ℃;

- Suhu penentukuran: 20 ℃ ± 2 ℃;

- Kelembapan relatif: ≤ (70 ± 10)%;


Sebagai salah satu pengeluar utama China dan pembekal mesin ukuran pengukuran video berketepatan tinggi, mesin mengukur permukaan mengukur, mesin pengimbasan permukaan optik 3d, di sini menunggu kenalan anda.
Siasatan