Rumah > Berita > Kandungan

PENGGUNAAN CAD DALAM MESIN MENGUKUR MENYELARAS

Jul 29, 2016

bridge cmm

Koordinat yang mengukur Mesin telah digunakan secara meluas dalam acuan, Aeroangkasa dan pembuatan industri automobil. Penggunaan CAD dalam koordinat mengukur Mesin menggunakan perisian yang dibangunkan oleh komputer untuk menjalankan ujian pengukuran maju.

Koordinat yang mengukur Mesin telah digunakan secara meluas dalam acuan, Aeroangkasa dan pembuatan industri automobil. Penggunaan CAD dalam kaedah ujian meThis menyelaras adalah mengukur model CAD dalam perisian tanpa kehadiran artifak-artifak yang sebenar. Sangat mengurangkan peringkat pengesanan untuk operasi objek sebenar ujian itu, dan bukan sahaja boleh meningkatkan kecekapan pengesanan, menjimatkan sumber ujian tetapi mengurangkan tahap intensiti buruh.

coordinate measuring machine cmm

CAD digunakan dalam output Kejuruteraan terbalik. Kejuruteraan Balikan adalah proses mengeluarkan lukisan atau data yang relevan mengikut kerja-piece, berbanding dengan proses tradisional yang membuat kerja-sekeping lukisan atau data yang relevan. Dalam Kejuruteraan terbalik, mula-mula di atas adalah dengan menggunakan Mesin pengukur menyelaras tiga tepat mengukur bentuk sampel, dan kemudian gunakan fungsi CAD untuk berurusan dengan data diukur, dan kemudian hasilkan satu atau beberapa format fail data CAD.

measuring system

Nano precision konfigurasi CMM mempunyai fungsi yang kuat daripada perisian CAD yang mengimport model CAD yang akan diukur, dan ia boleh bekerja dalam mod luar talian untuk membuka sendiri pembelajaran fungsi perisian, sistem secara automatik menghasilkan program pengukuran, ia juga boleh menjadi simulasi pengukuran, mengetahui kesilapan operasi dalam proses mengukur laluan dan mengumpul mata ganjaran, dan untuk mengubah suai program. Ukuran sebenar boleh meminimumkan masalah-masalah yang mungkin dan boleh maksimum jaminan keselamatan dalam proses pengukuran.


Tiga menyelaras Mesin pengukur sebagai sejenis mengukur Mesin, kerana ia mempunyai berteknologi pengukur dan mengukur kecekapan, dan memudahkan operasi biasa. Ia boleh merealisasikan pengukuran dalam talian. Dan pengenalan fungsi CAD, akan membawa tiga menyelaras Mesin pengukur lebih menggunakan ruang.


E-mail:2972853095@QQ.com