Rumah > Berita > Kandungan

CMM DALAM PERBEZAAN EBTWEEN FULL-AUTO DAN SEPARA AUTOMATIK

Jul 22, 2016


Tiga CMM, malah, boleh dibahagikan kepada jenis penuh-automatik, separa automatik dan manual. Automatik sepenuhnya dikawal oleh komputer, manakala manual sepenuhnya dikawal oleh tiruan. Dan separa-automatik tanpa automatik sepenuhnya jarum putar kepala dan kawalan sistem, jadi selagi apabila anda perlu untuk mengubah sudut jarum, anda perlu mengubah sudut kuar secara manual. Marilah kita tahu tentang perbezaan separa-automatik dan automatik sepenuhnya!


A. perbezaan harga

Dari perspektif pembeli, kebimbangan yang pertama harus perbezaan harga, berbeza daripada itu dari orang-orang yang penuh-automatik kepala kuar CMM separa-automatik. Manual adalah lebih murah daripada automatik...

B. mengukur ketepatan

Relatif ke harga, ketepatan pengukur adalah salah satu daripada sekuriti yang boleh menguji produk sama ada berkelayakan, supaya ketepatan tinggi boleh membawa kepada kualiti yang lebih baik. Separa automatik, disebabkan oleh keperluan untuk tiruan untuk melaraskan ujian, mungkin mempunyai beberapa kesilapan dalam proses pengukuran. Penuh-automatik sepenuhnya dikawal oleh PC, yang banyak mengurangkan ralat buatan manusia. Jadi agak ketepatan CMM automatik adalah lebih tinggi daripada itu dari CMM separa-automatik.

C. menghasilkan kecekapan

Akar sesebuah syarikat adalah kecekapan kecuali kualiti. CMM penuh-automatik yang dikawal oleh komputer dalam proses pengukuran, yang memerlukan jurutera yang terletak di hadapan komputer dan dimasukkan ke dalam program. Manakala CMM separa-automatik adalah tidak, kerana kesan daripada ujian secara manual. Lebih lama sehingga perlu mengubah Ketua kuar secara manual, separa automatik CMM mempunyai kelebihan kurang daripada yang penuh-automatik.

Kami memperkenalkan perbezaan antara CMM separa-automatik dan full-automatik di atas. Sebenarnya tidak boleh mengatakan yang lebih baik kerana pilihan antara penuh-automatik dan separa automatik sepenuhnya disebabkan oleh situasi sebenar. Kita tidak boleh diperluaskan.