Rumah > Penyelesaian > Kandungan

Kaedah rawatan getaran CMM II

Aug 05, 2016

Dalam industri pembuatan moden, tiga koordinat mengukur Mesin lebih banyak digunakan dalam proses pengeluaran, yang membuat produk objektif dan kekunci secara beransur-ansur berubah daripada pemeriksaan akhir untuk proses kawalan kualiti. Melalui maklumat maklumbalas segera menyesuaikan parameter peralatan pemprosesan bagi memastikan kualiti produk dan pengeluaran proses kestabilan dan memperbaiki kecekapan pengeluaran.

renishaw probe head

Kerana terdapat lebih banyak dan lebih pengukur Mesin applicated di lokasi pengeluaran, getaran yang menjadi masalah berulang. Walaupun pengguna dalam pemprosesan ujian, jika data tiga Mesin menyelaras ujian getaran di luar julat, ia akan mempunyai pengaruh yang besar pada ketepatan pengukuran. Pada masa ini, kita perlu membina asas khas.

Jika data ujian getaran tiga Mesin menyelaras dalam julat, pada masa ini, lokasi pemasangan alat pengukur hendaklah memenuhi syarat-syarat berikut:

1. dalam segala arahan, kecerunan tanah yang biasanya di bawah 5 mm/m.

2. tanah galas mesti lebih besar daripada jumlah berat maksimum mengukur mesin dan berat maksimum digunakan untuk mengukur bahagian-bahagian.

3. pemasangan di kawasan Mesin pengukur mesti tanpa aktiviti permukaan atau patah

4. alasan menyokong mata dan sekeliling mata kasar mesti membersihkan.

patent aibration cushion to reduce vibration

Kami juga boleh menyediakan CMM damping mekanisme yang kami paten (No. paten yang ZL 2014 2 0532122.0). Teknologi baru ini praktikal damping oleh getah.

Dan ia boleh retard penggetaran dan memastikan ketepatan dalam mesin.


Sila maklumkan kepada kami jika ada soalan atau nasihat

E-mel:overseas@cmm-nano.com