Rumah > Penyelesaian > Kandungan

Menggunakan dan Penyelenggaraan Of Pneumatic Components (II)

Apr 05, 2017

D. menggunakan persekitaran peranti pembersihan udara

1. Dalam proses penggunaan komponen pemprosesan udara, kadar aliran udara boleh kurang daripada kadar pemprosesan udara.

2. Dalam proses penggunaan komponen pemprosesan udara, tekanan hendaklah tidak kurang daripada 1.0 MPa.

3. Jangan gunakan peranti pembersihan udara dalam air atau dalam persekitaran wap air atau persekitaran yang dikelilingi dengan air.

4. Jangan gunakan peranti pembersihan udara dalam cahaya matahari langsung

5. Jangan gunakan peranti pembersihan udara di tempat kerja dikelilingi oleh sumber haba atau sinaran

Pengalaman menunjukkan bahawa faktor-faktor di atas mempunyai pengaruh yang besar pada cawan resin. Apabila menggunakannya dalam sistem baru dan talian paip baru, sila mengesahkan sepenuhnya alam sekitar.

E. Pelarasan

Tentang injap pelega

1. Tetapkan tekanan selepas pengesahan input dan output tekanan. Jika pengguna bertukar roda tangan terlalu banyak, ia boleh menyebabkan kerosakan pada bahagian dalaman.

2. Pusing roda mengikut arah jam tangan untuk meningkatkan tekanan output, lawan kepada tekanan yang lebih rendah.

3. Semak tekanan input sebelum terbenamnya tekanan.

4. tekanan Output hendaklah tidak kurang daripada 85% daripada tekanan input ..

Produk syarikat ini telah diselaraskan dengan berkesan dan betul sebelum penghantaran. Apabila ia tidak penting untuk menetapkan tekanan, sila mengekalkan tetapan tidak disentuh.

Maintenance F.

Pengguna hendaklah menjalankan penyelenggaraan mengikut pengguna. Operasi yang tidak betul akan membawa kepada kegagalan atau kerosakan kepada komponen-komponen pneumatik dan peranti.

Kerja 1. Maintenance

Ia adalah sangat berbahaya menyalahgunakan udara termampat. Sila menjalankan penggantian kartrij penapis dan penyelenggaraan yang lain selepas pengguna mempunyai pengalaman penuh dan pengetahuan mengenai komponen pneumatik.

2. Sebelum pembaikan atau penyelenggaraan, pengguna perlu memotong kuasa dan menghentikan bekalan udara dan mengesahkan tekanan baki sama dengan tekanan atmosfera di dalam talian paip.

3. Kerap memeriksa penapis udara, pengatur penapis, minyak peranti kabus untuk memeriksa sama ada terdapat retak, parut dan kecacatan lain pada cawan resin standard dan tingkap minyak. Jika anda mendapati di atas fenomena, sila hubungi Nano untuk menggantikan dalam masa.

4. Kerap memeriksa penapis udara, mengurangkan injap, minyak peranti kabus untuk memeriksa sama ada terdapat pencemaran pada cawan resin standard dan tingkap minyak.

Jika ia adalah kotor, sila hubungi Nano untuk menggantikan dalam masa.

Sila Bersihkan dengan detergen neutral. Jika menggunakan wap, jangan semburan secara langsung di permukaan. (The tertinggi menggunakan suhu adalah 60 ℃)


Sila maklumkan kepada kami jika ada soalan atau nasihat

Email: overseas@cmm-nano.com