Rumah > Penyelesaian > Kandungan

Menggunakan dan Penyelenggaraan Pneumatic Components (I)

Mar 27, 2017

A. Pemasangan

1. Apabila anda memasang komponen pemprosesan hawa, sila pastikan terdapat ruang penyelenggaraan yang cukup.

2. Sila jangan tajuk atau memasang komponen pemprosesan hawa, penutup penapis udara dan penapis minyak kabus mesti dipasang secara menegak ke bawah.

3. Set injap pelega sepanjang arah untuk meningkatkan tekanan. Apabila tetapan itu selesai, tekan roda tangan ke bawah untuk mengunci injap.

B. paip bersambung

1. Penyediaan

Sebelum anda menyambung paip, memotong runtuh, minyak dan debu harus benar-benar diterbangkan.

2. Cara Penggulungan pita pengedap

Apabila sambungan benang yang sedang dilakukan, tidak meninggalkan denda thread dan keping pita pengedap di dalam paip. Semasa kedap, 1.5 ~ 2 jarak thread tidak dibenarkan sebagai dimeteraikan di kawasan benang.

Jangan gunakan pengedap dan pelekat yang tidak boleh mengandungi ubah akrilik komponen sistem resin.

3. Jangan campurkan masuk dan keluar paip air dan paip udara.

4. Jangan membuat komponen-komponen pneumatik di bawah graviti dan lentur tork.

IMG_4848_ 副本 .jpg

Bekalan C. Air

1. Tentang sederhana bekerja

Udara termampat dianggap sebagai medium bekerja. Jika pengguna mahu menggunakan cecair lain, sila hubungi syarikat kami.

2. air Pekat terlalu banyak.

Apabila udara mampat mengandungi banyak air pekat, air pekat boleh menyebabkan kegagalan pergerakan komponen pneumatik. Oleh itu, hawa dingin dan pemungut kondensat hendaklah dipasang sebelum penapis udara.

3. Pekat pengurusan pelepasan air

Sekiranya pengguna terlupa menunaikan air pekat dalam penapis udara, ia akan mengalir keluar ke tepi air, yang membawa kepada kegagalan pergerakan komponen pneumatik.

Jika pengguna mempunyai kesukaran dalam pengurusan air melaksanakan pekat, sila gunakan penapis udara yang mempunyai fungsi saliran automatik.

Bagi keperluan terperinci untuk kualiti udara termampat, sila rujuk kepada sistem penulenan udara termampat syarikat kami atau hubungi Nano untuk pengesahan.

4. Jika udara termampat mengandungi bahan kimia, organik minyak pelarut, garam, gas mengakis, dan lain-lain ia boleh menyebabkan kegagalan atau kerosakan kepada komponen pneumatik.


Sila maklumkan kepada kami jika ada soalan

Email: overseas@cmm-nano.com