Rumah > Penyelesaian > Kandungan

Penggunaan CMM dalam pengeluaran automobil

Aug 10, 2016

Dalam pembangunan pesat persekitaran industri pengeluaran, R & D dan pembuatan sejumlah besar bahagian mekanikal kompleks semua memerlukan teknologi canggih ujian dan instrumen, terutama dalam penyelidikan jentera precision, pengeluaran alat Mesin kawalan berangka, auto bahagian perkilangan, Aeroangkasa dan kebangkitan dalam industri elektronik. Koordinat yang mengukur Mesin, sebagai salah satu penting besar ketepatan instrumen, telah menjadi lebih banyak dan lebih penting oleh penyelidik dan pengeluaran kerana ia mudah untuk tiga dimensi Ruang dimensi pengukuran, yang boleh merealisasikan dalam talian pengesanan dan pengukuran automatik.

Dalam bidang pengeluaran automobil, sasaran kualiti industri pembuatan moden adalah seberapa banyak yang mungkin untuk memastikan bahagian-bahagian pengeluaran mengikut keperluan Reka bentuk. Walau bagaimanapun, jika bagi memastikan keseragaman dalam proses pengeluaran dan reka bentuk, ia perlu untuk mengawal proses pembuatan. Kaedah yang paling berkesan untuk mengawal proses pembuatan dijangka tepat ukuran saiz, selepas mendapat maklumat saiz, analisis dan maklum balas data proses pengeluaran, agar dapat terus memperbaiki kualiti produk. Kawalan proses merupakan teras dengan tepat digunakan untuk mengukur saiz kerja-potongan. Tiga Mesin pengukur menyelaras merupakan salah satu cara yang paling berkesan untuk mengukur dan menilai data saiz dengan tepat. Dan ia boleh alih-alih pelbagai alatan pengukur permukaan, alat-alat pengukuran satah, tetap atau adat gabungan tolok mahal dan ketepatan manual alat-alat pengukur. Sekali gus dapat mengurangkan masa yang diperlukan untuk menyelesaikan pemeriksaan kenderaan yang kompleks. Tiga Mesin pengukur menyelaras boleh menyediakan pemeriksaan produk kilang, Mesin penentukuran, pelanggan kualiti dan fungsi-fungsi lain ta dalam masa yang sama semasa menyediakan saiz data seperti syarat proses pengeluaran maklumat yang berguna untuk kawalan proses.

Rupa badan adalah paparan Tempahan intuitif Reka-bentuk kenderaan dan pembuatan peringkat. Dan badan berketepatan tinggi jaminan bentuk indah, menjimatkan masa dan kualiti kereta tersebut. Kualiti memainkan peranan yang penting dalam pertandingan itu. Supaya kita boleh gunakan berketepatan tinggi, kecekapan tinggi tiga Mesin pengukur menyelaras melaksanakan analisis ujian ketepatan, memantau talian dan Kumpulan pemantauan bagi pengeluaran industri auto.

Tiga menyelaras Mesin pengukur sebagai instrumen mengukur ketepatan yang baru, berkesan mempunyai kelebihan yang amat menonjol. Sekarang, ia telah banyak digunakan dalam pembuatan jentera. Ia menjadi universal peralatan ujian pemeriksaan perindustrian moden dan kawalan kualiti.


Sila maklumkan kepada saya jika ada soalan atau nasihat

E-mel: overseas@cmm-nano.com