Rumah > Penyelesaian > Kandungan

Masalah dan Trend Pembangunan Bukan hubungi Mengukur Menghubungi

Oct 31, 2016

A. masa nyata pengukuran . Dalam bidang industri, ia adalah penting untuk mengurangkan kos dan meningkatkan kecekapan dan kualiti, jadi masa nyata 3D bidang pengukuran telah menjadi masalah yang perlu diselesaikan. Masa nyata pengukuran bentuk 3D boleh merealisasikan paparan dan menyelaras 3D pengukuran berjaya, kawalan pengeluaran dan pengesanan kualiti dalam talian, dan yang penting adalah untuk menyedari banyak kelajuan tinggi dalam talian.

B. Bagi mereka yang tidak dicat dengan mencerminkan permukaan dan bentuk objek boleh diukur secara langsung di permukaan. Bagi mereka yang mempunyai permukaan reflektif boleh menjalankan pengukuran bentuk 3D , di kawasan ini mempunyai keperluan yang mendesak, tetapi hampir tidak ada penyelidikan itu dalam bidang ini. Mengikut teknologi pengukuran semasa dalam mengukur dengan renungan pada permukaan bentuk permukaan acuan, diminta untuk menggunakan serbuk yang bersalut di permukaan, ia akan melambatkan kelajuan pengukuran dan mengurangkan ketepatan pengukuran.

C. Untuk mewujudkan standard penilaian sistem optik untuk tiga ukuran dimensi. Sebahagian penting dalam standard yang perlu disertakan:

1. saiz, kekasaran permukaan dan bahan komponen sampel standard;

2. model dan kesilapan ciri-ciri matematik;

3. kelajuan Mengukur dan pelbagai;

4. Kebolehulangan dan proses kemunculan semula;

5. proses penentukuran;

6. Kebolehpercayaan taksiran.

D. berketepatan tinggi pelbagai mengukur besar. Kebanyakan sistem pengukur akan menubuhkan ketepatan kompromi mengikut pelbagai pengukur, bagaimanapun, ia juga perlu ketepatan yang tinggi .

E. Mengukur penentukuran sistem dan pengoptimuman dan reka bentuk sensor. Penentukuran sistem dan pengoptimuman adalah kunci untuk meningkatkan ketepatan pengukuran.

F. Menekankan senario dengan kekangan tugas. Pilihan optimum bagi tujuan permohonan yang berbeza, mewujudkan satu sistem pengukuran matlamat dan tugas berorientasikan.


Sila maklumkan kepada kami jika ada soalan atau nasihat

E-mel: overseas@cmm-nano.com