Rumah > Penyelesaian > Kandungan

Kaedah untuk menghapuskan kesilapan CMM

Aug 26, 2016

Pada masa kini, tiga machine(CMM) pengukur menyelaras telah digunakan lebih meluas, tetapi mana-mana ketepatan instrumen perisian mempunyai kesan yang mendalam pada ketepatan pengukuran kami. CMM sebagai salah satu perisian pengukuran yang biasa, mungkin terdapat banyak masalah dalam proses operasi tiruan, yang membawa kepada pengaruh pada mengukur ketepatan. Mencari cara yang lebih berkesan untuk mengurangkan ralat telah menjadi satu kemestian setiap hari bagi pengukuran industri. Apakah cara terbaik untuk menghapuskan kesilapan tiga koordinat, di bawah adalah beberapa tips:

 bridge CMM with video systemprecison and practical coordinate measuring machine

Pertama sekali, ketika kami sedang mencari cara untuk mengurangkan kesilapan tiga menyelaras instrumen pengukur, cara terbaik adalah untuk mempertimbangkan model atau konfigurasi produk menyeluruh, jika tidak ia akan backfire. Jika kita menggunakan sejenis manual, pengendali setiap dalam proses menggunakan hendaklah cuba mengekalkan ukuran kelajuan titik yang sama, supaya ia boleh maksimum mengurangkan ralat disebabkan oleh operasi tiruan.

Kedua, jika kita menggunakan Mesin pengukur automatik, ketika itu setiap ukuran, automatik mengukur elemen dengan mod kelajuan malar, ia boleh mengurangkan kesan daya pengukur atas keputusan pengukuran. Selain itu, apabila memilih unsur-unsur pengukur, tempoh berkesan harus menjadi lama seboleh-bolehnya, terutamanya unsur asas. Ini dapat menjamin kesan pengukuran.

Secara keseluruhannya, kerana peranan tiga alat pengukur menyelaras adalah semakin penting di masa depan, pengguna mungkin menghadapi banyak faktor-faktor yang menjejaskan ketepatannya, supaya kita akan lebih mampu untuk mengendalikan kaedah mengurangkan kesilapan-kesilapan ini untuk mendapatkan hasil pengukuran yang lebih tepat.


Sila maklumkan kepada saya jika ada soalan atau nasihat

E-mel:overseas@cmm-nano.com