Rumah > Penyelesaian > Kandungan

Pengaruh suhu dan kelembapan pada CMM dalam

Sep 07, 2016

Suhu operasi normal tiga machine(CMM) pengukur menyelaras 20 ℃±2 ℃ dan kelembapan dalam 40% - 70%. Suhu CMM meningkat dari bawah ke atas, dan suhu adalah berubah-ubah setiap masa. Jadi perbezaan setiap paksi grating suhu dan bahagian suhu akan mempengaruhi tiga menyelaras ketepatan pengukuran Mesin pengukur. Malah, jika kelembapan yang terlalu besar, ia akan teruk mengakis litar di blok terapung dan beberapa komponen teras utama mengukur Mesin, yang secara langsung akan merosakkan alat. Jadi kita seboleh-bolehnya untuk memastikan suhu dalaman dan kelembapan boleh dikawal dalam julat normal, untuk meningkatkan ketepatan tiga menyelaras Mesin pengukur.

 NANO Metrology is a manufacturer of Precision measuring machine

Tiga menyelaras Mesin pengukur sebagai sejenis ketepatan pengukuran instrumen, tepat pada masanya penyenggaraan boleh memanjangkan jangka hayat Perkhidmatan Mesin, boleh menjamin ketepatan dan mengurangkan kadar kegagalan.

Tiga Mesin pengukur menyelaras adalah ketat ke atas alam sekitar, jadi kami perlu tegas mengawal suhu bilik dan kelembapan.

Kesan gas daripada CMM bukanlah memakai struktur dalam teori, tetapi jika sumber udara yang tidak bersih, iaitu dengan minyak, air atau kekotoran yang boleh menyebabkan kesan gas menyekat, lebih serius gas itu berfaedah dan terapung calar kereta api. Jadi kita perlu sentiasa menyemak perjalanan mesin dan mengalirkan air, Bersihkan pemisah penapis dan air kelapa. Sumber udara juga perlu dibayar perhatian, Penyaman pemampat atau gas bekalan gasholder juga perlu disemak dengan kerap.


Sila maklumkan kepada kami jika ada soalan atau nasihat

E-mel:overseas@cmm-nano.com