Rumah > Penyelesaian > Kandungan

Pengaruh keputusan penentukuran yang disebabkan oleh pemeriksaan kuar CMM

Sep 01, 2016

Kuar sistem merupakan bahagian penting dalam tiga machine(CMM) pengukur menyelaras, yang khususnya digunakan untuk mengukur permukaan kerja-piece. Dan ia telah erat dengan kecekapan kerja dan ketepatan tiga Mesin pengukur menyelaras. Di mana terdapat Ketua pengukur tidak maju, Terdapat tiada fungsi tertunggak CMM.

CMM kuar penentukuran mempunyai dua tujuan utama: menerima pampasan diameter stilus ruby dan mewujudkan hubungan antara sudut berbeza yang mengukur stilus dengan tepat. Ketepatan penentukuran menyiasat secara langsung menjejaskan ketepatan penentukuran. Dalam penentukuran kuar, tiga menyelaras pengukur Mesin Juruukur perlu memberi perhatian kepada masalah berikut:

1. Pilih yang sesuai mengukur stylus dan lanjutan, am menggunakan stilus 4 * 30 tanpa sambungan. Tegas pasang stylus dan sfera, Lap bersih stilus dan sfera dengan alkohol yang kontang.

2. selepas penentukuran bagi kuar, kuar penentukuran ketepatan pengesahan dilakukan, sisihan program pengesahan atau dikenali oleh perisian, dengan tidak lebih daripada 30 mm berdering tolok dan tolok blok untuk membentuk satu set lengkap pengesahan.

3. mengukur kelajuan penentukuran kuar hendaklah disimpan dengan kelajuan ketepatan penentukuran. Terutamanya bagi mereka yang digunakan untuk masa yang lama atau kerap, apabila kelajuan pengukur penentukuran kuar adalah berbeza, pampasan garis pusat dan diameter ruby bola akan berbeza.

4. Jika keputusan penentukuran kuar mendapati bahawa ralat borang itu adalah lebih besar, patut mempertimbangkan sama ada disebabkan oleh sebab-sebab berikut atau tidak: pertama, kuar atau sfera tidak dihapuskan, hendaklah dilap bersih selepas semakan semula; Kedua, Ketua kuar terlalu lama, patut boleh diganti; Ketiga, straightness dari landasan panduan mempunyai perubahan yang besar, perlu disemak ketepatan anjakan penentukuran; Sebagainya, kusyen udara disekat, harus tepat pada masanya dibersihkan dan diselaraskan. Jika mendapati bahawa diameter adalah tidak normal, harus mempertimbangkan sama ada tidak padam bersih atau sfera diameter input adalah perkara biasa.


Sila maklumkan kepada kami jika ada soalan atau nasihat

E-mel:overseas@cmm-nano.com