Rumah > Penyelesaian > Kandungan

Perbezaan di antara CMM dan pengukuran yang biasa (I)

Oct 13, 2016

Dengan pembangunan industri moden, keperluan bentuk bahagian-bahagian mekanikal yang menjadi semakin rumit, kemudian juga memerlukan kaedah pengukur yang cepat dan boleh dipercayai untuk bekerjasama.Tiga menyelaras Mesin pengukur (CMM)sebagai sejenis berketepatan tinggi cekap mengukur instrumen, yang mematuhi keperluan di atas. Oleh itu digunakan secara meluas dalam pembuatan jentera, instrumen pembuatan, industri elektronik, industri pertahanan Aeroangkasa dan negara. Terutamanya sesuai untuk mengukur bahagian-bahagian badan, meninggal dunia, persis lakonan, shell Kereta, bahagian-bahagian enjin, CAM dan pesawat jenis badan yang dengan ruang lengkungkan bahagian permukaan.

1. ukuran geometri saiz dan bentuk

Ukuran saiz kerja-piece geometri dan bentuk, kaedah konvensional biasanya perlu menjalankan secara bebas. Terutamanya dalam pengukuran kerja-piece bentuk, ia telah menuntut keperluan kerja-piece. Ia akan kos lebih masa daripada pengukuran sebenar, seperti apabila mengukur planeness tablet, kita perlu sesuaikan tiga mata cepat permukaan dalam ketinggian sama sebagai tablet.

Tidak seperti kaedah konvensional, CMM serentak boleh mengukur saiz dan bentuk. Tiga menyelaras pengukur Mesin berkenaan objek yang diukur sebagai koleksi set mata diskret. Mengikut objek yang diukur dan keperluan-keperluan berlainan, mengukur jumlah daripada pengumpulan beberapa titik diskret dan bukannya objek yang diukur melalui pengiraan untuk menentukan saiz dan bentuk objek. Sebelum mengukur kerja-piece, pertama sekali adalah penentukuran kuar untuk menghapuskan pengaruh kesilapan kerana perubahankeadaan alam sekitar. Dan kemudian mengikut asas Reka bentuk artifak atau proses penanda aras, kita perlukan untuk mencari kerja-piece koordinat sistem. Terdapat tiada keperluan untuk kerja-piece PENGAPITAN dan menyesuaikan diri, kita hanya perlu menjaga kerja-piece kekal stabil.


Sila maklumkan kepada kami jika ada soalan atau nasihat

E-mel:Overseas@CMM-nano.com