Rumah > Penyelesaian > Kandungan

Perkembangan pengukuran pada masa hadapan

Nov 28, 2016

Pengukuran adalah satu purba dan perniagaan baru muncul, ia dibangunkan bersama-sama dengan perkembangan teknologi pengeluaran dan sains sosial. Pada masa yang sama ia juga menandakan tahap pemodenan sesebuah negara yang mengukur kerja. Mengukur kerja adalah satu cara untuk meningkatkan faedah ekonomi perusahaan perindustrian, dan juga jaminan untuk meningkatkan pengeluaran dan kualiti produk.

Dalam aktiviti ekonomi, lebih daripada 80% daripada pengeluaran perindustrian boleh direalisasikan hanya selepas satu pengukuran, mengukur aktiviti di negara-negara perindustrian menyumbang 4% ~ 6% kepada keluaran negara kasar (KNK) pengukuran adalah "Mata" pengeluaran perindustrian. Dalam tempoh 25 tahun, dengan kemunculan laser 3D pengimbas dan teknologi optik, teknologi pengukuran diperolehi perkembangan pesat. Sebagai hasilnya, bidang ini akan sedar lagi pembangunan ciri-ciri baru pada masa hadapan, yang akan meningkatkan kapasiti, ujian dan kawalan kualiti. Usaha-usaha pembangunan yang baru juga akan menyebabkan perubahan proses pembuatan.

Kerja ujian Metrologi akan berpindah dari makmal ke bengkel pengeluaran. Kekunci shift ini adalah mudah alih, kesederhanaan dan fleksibiliti peralatan. Di samping itu, pengukuran akan dilaksanakan sekiranya ada campur tangan manusia, proses pengeluaran akan dapat Betulkan sendiri mengikut hasil daripada pengukuran automatik.

Kerana ituperalatan pengukuradalah lebih banyak dan lebih dekat dengan bengkel pengeluaran, ianya harus mempunyai kesederhanaan dan mudah untuk menggunakan, yang boleh membuat ujian bahagian-bahagian pengeluar. Pemeriksaan dan kawalan kualiti bahagian tidak lagi akan menjadi satu proses yang selari, ia akan menjadi sebahagian daripada proses pengeluarannya. Pengukuran akan melakukan beberapa kali dalam proses pembuatan, oleh itu terdapat beberapa ukuran sebelum ganti dibuat.

Sekarang, banyak pengusaha perlu melaksanakan kawalan kualiti dan menguji secara langsung dalam bengkel pengeluaran. Jadi peralatan pengukur akan menjadi lebih intuitif dan mudah digunakan dan mengerti. Tahap pengetahuan operasi dan profesional diperlukan juga akan merosot.

Pada masa hadapan, campur tangan manusia akan digantikan dengan sistem automatik pengukur. Kerana rancangan ini mungkin menjadi mimpi ngeri bagi Kumpulan kawalan kualiti dengan serta-merta, mereka akan lebih cenderung untuk mengamalkan integrasi perisian dan perkakasan yang fleksibel dan intuitif. Pada akhir hari, ia hanya sedikit mudah, oleh itu, robot boleh mengasingkan rekod-rekod dan menjalankan pengaturcaraan di jalan.

Akhirnya, ukuran pintar akan Pembalikkan lengkap proses pengeluarannya. Berdasarkan secara automatikpengukuran penyelesaian, proses akan menyedari pembetulan automatik. Sebenarnya, konsep ini adalah hasrat umum daripada banyak futurists.


Sila maklumkan kepada kami jika ada soalan atau nasihat

E-mel:Overseas@CMM-nano.com