Rumah > Penyelesaian > Kandungan

Kelebihan Pengguna, Semi-automatik dan automatik sepenuhnya CMM

Sep 22, 2016

Tiga menyelaras mesin mengukur (CMM) adalah sejenis mesin yang boleh mewakili bentuk geometri, panjang dan lilitan bulatan membahagikan dalam skop ruang pengukur. Ia boleh dibahagikan kepada manual, semi-automatik dan automatik sepenuhnya jenis.

Semi-automatik CMM, berbanding dengan CMM automatik, adalah kekurangan sistem jarum siasatan automatik penuh . Apabila kerja-piece diukur mengikut program ini, sekali untuk mengubah siasatan untuk sudut yang berbeza, ia mesti menggunakan transformasi tiruan.

Dari segi ketepatan, manual tiga koordinat mesin mengukur adalah operasi manual tulen, jadi ralat rawak adalah lebih daripada jenis automatik. Penuh-automatik menyelaras mesin mengukur, berbanding dengan semi-automatik, automatik sepenuhnya CMM adalah dengan sistem kawalan automatik pada masa pengukuran, yang boleh menjalankan kumpulan berukuran melalui pengaturcaraan. Jadi berbanding dengan manual tiga menyelaras mesin mengukur, jenis automatik sangat meningkatkan kecekapan pengesanan.

Dari segi harga, jenis manual kerana tidak ada sistem kawalan gerakan, jadi harga yang agak rendah. Secara umum, jenis manual mempunyai keperluan yang tinggi kepada pengusaha, lebih banyak pengendali pengalaman mempunyai, ketepatan yang lebih tinggi boleh mencapai. Secara umumnya, jika jumlah memeriksa adalah kecil dan ketepatan tidak tinggi, boleh memilih CMM manual. Jenis Semi-automatik mempunyai kelebihan tertentu dalam harga berbanding CMM automatik. Tetapi pada kecekapan mengukur, mesin automatik sepenuhnya adalah lebih baik.

Sila maklumkan kepada kami jika ada soalan atau nasihat

E-mel: overseas@cmm-nano.com