Rumah > Penyelesaian > Kandungan

Keselamatan langkah berjaga-jaga CMM

Sep 08, 2016

1. operator dan penyelenggaraan orang mesti biasa dengan pengetahuan berkaitan CMM itu. Mereka juga harus mempunyai berkaitan pengalaman. Kemudian orang-orang yang boleh melakukan operasi...

2. bahagian-bahagian bergerak CMM yang mempunyai potensi bahaya yang mungkin kepada orang. Semasa pembedahan, ia adalah dilarang sama sekali untuk meletakkan badan anda di dalam ruang ukuran Mesin, terutama kepala anda di bawah paksi Z.

3. semasa Mesin berjalan atau pada mod siap sedia, jangan bersandar pada mesin atau menganggotai worktable itu.

4. Mesin sedang berjalan, jangan letakkan kepingan kerja atau barang-barang lain ke dalam ruang ukuran, terutama mana-mana bahagian badan anda.

5. Jangan letakkan apa-apa butiran dalam panduan perjalanan, terutamanya barangan yang berminyak dan kotor.

6. apabila pengendali takaful adalah untuk meletakkan atau mengambil sekeping kerja, sila gerakkan komponen-komponen berkaitan CMM dalam kedudukan Peti Deposit Keselamatan dan menekan butang kecemasan, kemudian letakkan atau mengambil sekeping kerja.

7. apabila stilus melanda tidak sengaja, CMM tersebut akan berhenti secara automatik. Bilakah menyiasat badan atau kepala dan paksi Z memukul objek lain, ia boleh menyebabkan kerosakan kepada peralatan dan aksesori. Sila tekan suis kecemasan sebelum perlanggaran.

8. Sila jangan letakkan CMM getaran persekitaran.

Peraturan Am:

a) selepas anda mempunyai kefahaman yang menyeluruh tentang bagaimana untuk mengambil langkah-langkah perlindungan dan rawatan dalam kes kecemasan, dan kemudian cuba untuk menjalankan Mesin.

b) meningkatkan kesedaran keselamatan kepada dalam kes satu faktor yang boleh menyebabkan kemalangan yang tidak selamat.

c) selepas anda mempunyai kefahaman yang menyeluruh tentang bagaimana untuk mengambil langkah-langkah perlindungan dan rawatan apabila darurat berlaku, anda boleh cuba untuk mulakan Mesin.

d) sentiasa memeriksa sama ada beberapa bahagian gemburkan, jatuh atau akan rosak.

e) teak langkah-langkah untuk menghalang alat-alat keselamatan kehilangan keberkesanan.

f) semasa Mesin sedang diperiksa dan diselenggara, operasi Mesin adalah dilarang.

g) ia tidak dibenarkan untuk menggunakan CMM, jika tarikh perakuan akreditasi yang telah luput.

h) sebuah mesin yang rosak adalah dilarang untuk menggunakan. Sila berhenti menggunakannya dengan serta-merta apabila terdapat sesuatu yang tidak kena dengan mesin.

i) Sila tuliskan masalah apabila setiap hari menggunakan, jurutera Perkhidmatan selepas jualan akan menyelesaikan masalah itu secepat mungkin.


Sila maklumkan kepada kami jika ada soalan atau nasihat

E-mel:overseas@cmm-nano.com