Rumah > Penyelesaian > Kandungan

Arah Arah Pembangunan Kejuruteraan Songsang dan Teknologi Utama

Jul 20, 2017

Pemodelan geometri adalah pautan utama dalam proses kejuruteraan terbalik , meningkatkan automasi pemodelan geometri kejuruteraan terbalik dan kepelbagaian adalah titik utama dalam penyelidikan kejuruteraan terbalik. Sistem pemodelan kejuruteraan geometri terbalik seperti ini mencerminkan ciri-ciri reka bentuk niat reka bentuk, output model B-rep adalah serasi sepenuhnya dengan sistem CAD komersil yang sedia ada. Teknologi utama sistem adalah pengekstrakan automatik ciri-ciri, kombinasi sambungan lancar permukaan bentuk bebas.

Meningkatkan integrasi sistem, beberapa perkara tidak diperlukan untuk model CAD, atau yang paling cepat untuk mengeluarkan produk, yang memerlukan sistem digital digabungkan dengan CMM secara langsung; Di samping itu, beberapa produk (seperti reka bentuk acuan suntikan) perlu analisis CAE untuk banyak kali, model CAE yang dihasilkan secara langsung oleh titik data, yang boleh meningkatkan proses reka bentuk dan analisis produk.

微信图片_20170720090209.jpg微信图片_20170720090202.jpg

CMM boleh dibahagikan kepada dua jenis: pengukuran hubungan dan pengukuran bukan hubungan . Kaedah pengukuran hubungan dengan hubungan sensor siasat dengan sampel dan rekod koordinat pada permukaan sampel, yang boleh dibahagikan kepada beberapa jenis pencetus dan kaedah pemerolehan data jenis berterusan. Bagi industri aeroangkasa, automotif dan lain-lain, kami secara umumnya boleh memilih pengukuran hubungan sampel besar, untuk memenuhi keperluan ketepatan. Kerana dalam pengukuran jenis pencetus, kita boleh merancang buatan mata secara artifisial, seperti mendapatkan lebih banyak mata di kawasan kelengkungan besar atau kelengkungan tajam atau titik kurang di kawasan rata. Digabungkan dengan kaedah pemodelan, titik data boleh menyusun borang yang diperlukan oleh perisian yang dibina semula mengikut keperluan. Kemudian kembali membina model CAD mengikut tiruan kepada garis ciri dan lengkung grid, yang mengurangkan kesukaran dan beban kerja pemprosesan data. Satu-satunya kelemahan kaedah ini adalah ketidakcekapan.


Sila beritahu kami jika ada soalan atau nasihat

E-mel: overseas@cmm-nano.com