Rumah > Penyelesaian > Kandungan

Pengenalan Compressed Air

Mar 06, 2017

Menggunakan tekanan udara dan aliran udara untuk menjalankan pelbagai kerja dipanggil "teknologi pneumatik", dan udara di negeri dimampatkan dipanggil "udara termampat".

Air adalah bahan mentah udara termampat, oleh itu, sifat-sifat kimia udara termampat adalah sama seperti udara. Sebagai sumber kuasa, ia mempunyai ciri-ciri keselamatan yang tinggi, pencemaran, dan lain-lain Di samping itu, kapasiti penyimpanan udara termampat adalah sangat kuat. Selagi meterai kapal Menyimpan dengan baik, tenaga yang boleh disimpan di dalam bekas sepanjang masa.

Udara termampat mempunyai banyak kelebihan sebagai sejenis kuasa, jadi ia digunakan secara meluas.

1 (2) .jpg

Fungsi udara termampat

Kerana udara merupakan salah satu medium termampat yang paling biasa, udara termampat adalah mudah untuk mendapatkan dan ia tidak boleh menyebabkan pencemaran, supaya udara termampat digunakan dalam pelbagai bidang dan industri untuk merealisasikan automasi dan untuk menjimatkan kos buruh.

Demikian kerana ciri-ciri udara tekanan tinggi dimampatkan, ia adalah mungkin untuk digunakan dalam industri koordinat mesin pengukur. Untuk CMM, udara termampat mempunyai aplikasi berikut:

1. udara termampat boleh memberi kuasa secara statik bearing udara jenis tekanan (galas udara juga dipanggil. Di bawah ini kita akan memanggilnya galas udara).

Kebanyakan CMM mengamalkan pergerakan geseran sifar galas udara. Prinsip ini adalah untuk input tinggi tekanan udara termampat dari masuk ke dalam galas udara, maka udara mengalir keluar melalui lubang pada permukaan galas udara. Oleh itu, akan ada ruang udara seperti ketebalan tertentu filem udara antara galas udara dan panduan cara. Filem udara boleh membuat pergerakan bahagian yang bergerak untuk merealisasikan anggaran geseran sifar. Dengan cara ini, ia boleh menjamin kerja biasa CMM. Oleh itu, udara termampat boleh menjamin kerja biasa CMM.

2. termampat boleh memberikan kuasa untuk keseimbangan silinder.

Bagi mesin menyelaras mengukur , Z paksi adalah dalam arah menegak, jadi kuasa yang dibuat oleh berat badan yang mesti dihapuskan oleh komponen lain. Oleh kerana kelebihan pergerakan lancar, kedudukan dipercayai, struktur yang mudah dan pelarasan mudah, silinder baki kini adalah pilihan pertama untuk keseimbangan bahagian daripada semua mesin menyelaras pengukur. Fungsi udara tekanan tinggi dimampatkan adalah jelas dalam sistem kira-kira.


Sila maklumkan kepada kami jika ada soalan atau nasihat

E-mel: overseas@cmm-nano.com