Rumah > Penyelesaian > Kandungan

Bagaimana untuk Meningkatkan Kecekapan CMM Kerja

May 22, 2017

Menyelaras mengukur mesin (CMM) sebagai sejenis berketepatan tinggi alat pengukur umum mempunyai sejarah dekad pembangunan, dan digunakan lebih dan lebih meluas dalam bidang pengeluaran perindustrian, perhatian yang lebih dibayar oleh perusahaan berorientasikan pengeluaran. Pengenalan fungsi CAD dalam perisian pengukur menolak CMM ke ketinggian baru.

CMM adalah sejenis instrumen ketepatan yang tinggi, boleh memanjangkan waktu kerja tidak terhad, untuk melindunginya, kita juga perlu kerap untuk pelarasan pelaksanaannya. Terdapat beberapa cara utama untuk meningkatkan kadar penggunaan CMM:

surminS66_副本.jpg

Programming A. Offline

CNC CMM telah meningkatkan kecekapan ukuran kelompok, dan melalui pengaturcaraan diberikan kerja-piece, kita boleh merealisasikan pengukuran pesat automatik. Sebelum memperkenalkan fungsi CAD, profesional perlu lukisan sepadan pengaturcaraan tatacara, kaedah ini adalah agak kompleks dan memerlukan keperluan yang lebih tinggi bagi pengendali. Salah satu cara untuk melakukan ini adalah dengan menggunakan pembelajaran kendiri fungsi pengaturcaraan perisian, dan secara automatik menjana program pengukur manakala mengukur artifak. Program ini boleh dituntut secara automatik apabila artifak sama diukur lagi. Kerana kaedah ini adalah mudah, jadi ia digunakan secara meluas dalam industri. Tetapi oleh kerana program ini tidak boleh bergantung kepada sebenar kerja-piece, terdapat banyak kelemahan yang sukar untuk diatasi. Satu kelebihan ialah kerana perisian tidak boleh meninggalkan persekitaran perkakasan, kita mesti membentuk satu set lengkap sumber gas untuk membuat berukuran fungsi operasi normal boleh diprogramkan, ini adalah lebih rumit. Kelebihan lain adalah bahawa pengaturcaraan tidak boleh diprogramkan tanpa kerja-piece, jadi ia adalah perlu untuk menunggu artifak untuk diproses sebelum ia boleh diprogramkan, dengan itu mengurangkan kecekapan dan menjejaskan pengeluaran.

Selepas memperkenalkan fungsi CAD dalam perisian, kerana kita boleh mengeluarkan program di luar talian pengukuran tertentu berdasarkan model CAD, sekali gus menyelesaikan masalah di atas. Sama ada atau tidak pengeluaran dilakukan, anda boleh mengeluarkan pengaturcaraan secepat input CAD lukisan fail ke dalam perisian pengukur. Kerja-kerja-piece boleh diukur dengan seberapa segera kerana ia diproses, yang sangat meningkatkan kecekapan pengeluaran.


Sila maklumkan kepada kami jika ada soalan atau nasihat

E-mel: overseas@cmm-nano.com