Rumah > Penyelesaian > Kandungan

Bagaimana untuk mengawal CMM Ketepatan Dalam Masa Real

Jan 19, 2017

Ramai pengguna tidak membersihkan mereka sendiri menyelaras mesin mengukur (CMM) ketepatan selepas menggunakan tempoh masa. Bagaimana untuk mengawal ketepatan CMM ini dalam masa yang sebenar, Di sini mengesyorkan beberapa kaedah introspeksi.

1. Dengan menggunakan alat pemeriksaan standard

Cara yang terbaik untuk memeriksa ketepatan mesin adalah dengan alat pemeriksaan standard. Blok tolok, tolok cincin, sfera, ketepatan yang tinggi sudut persegi, dan lain-lain Apabila perubahan suhu atau ketepatan pengukuran yang lebih tinggi diperlukan, kita boleh menggunakan di atas alat standard untuk memeriksa panjang, bulat, diameter dan parameter lain. Apabila perlu, kita juga boleh menjalankan pembetulan yang sesuai. Ia amat berguna untuk pengendali.

2. menggunakan standard kerja-piece

Menggunakan standard kerja-piece untuk memeriksa ketepatan mesin, tetapi agak lebih rumit, ia hanya boleh membawa di dalam satu tempoh masa. Cara yang lebih mudah adalah dengan menggunakan biasa kerja-piece, melengkapkan program pengukuran automatik, mengukur untuk banyak kali di bawah penentukuran mesin juga. Kemudian mengira mengikut kekerapan statistik dan mencatatkan nilai yang berpatutan dan pelbagai toleransi.

Jika rasa tidak percaya daripada dua kaedah di atas, anda juga boleh menghubungi kami dan kami akan menawarkan pelbagai perkhidmatan nilai tambah.

Mengukur taraf sistem

Mengkonfigurasi sistem kawalan pengukur yang paling maju dalam mesin pengukur awal pelanggan, membuat mesin pengukur keseluruhan untuk menaik taraf ke tahap teknologi canggih dunia semasa, meningkatkan kecekapan pengukuran oleh upgrade, penamat segala macam pekerjaan pemeriksaan.

Penentukuran ketepatan dan pembetulan

Kerap menjalankan penentukuran dan pembetulan mesin bagi pengguna untuk membuat peralatan sentiasa mengekalkan ketepatan yang tinggi, kecekapan tinggi, untuk memastikan ketepatan keputusan pengukuran.

perisian berukuran

Melalui maklumat dan peningkatan fungsi perisian untuk memenuhi permintaan pelanggan ke tahap maksimum, dan menyediakan pelbagai perisian khusus untuk pemilihan, membangunkan penyelesaian pengukuran khas untuk pelanggan kami.

penyelenggaraan

Membuat penyelesaian penyelenggaraan yang kerap standard tinggi kepada pelanggan, memastikan operasi dipercayai mesin mengukur, memanjangkan hayat perkhidmatan mesin pengukur. Pada masa yang sama untuk menyediakan mesin pengukur mencukupi alat ganti, membuat mesin pengukur anda dalam menggunakan tanpa kebimbangan.

latihan teknikal

Mengikut menggunakan ciri-ciri, membuat profesional tutorial latihan adat, menjawab soalan-soalan untuk membuat anda cepat memahami kemahiran teknikal dan meningkatkan kecekapan pengesanan.

Di tapak perkhidmatan

Selepas jualan jurutera perkhidmatan akan menyediakan perkhidmatan di tapak untuk pelanggan dalam masa yang pertama, yang boleh membolehkan anda untuk benar-benar mengalami NANO perkhidmatan rapat.

perlawanan

NANO menyediakan pelbagai perlawanan fungsi mudah alih untuk mudah kraf pengukur.


Sila maklumkan kepada kami jika ada soalan atau nasihat

E-mel: overseas@cmm-nano.com