Rumah > Penyelesaian > Kandungan

Bagaimana untuk membersihkan Penguasa Grating CMM

Sep 02, 2016

Menyelaras berketepatan tinggi mengukur Mesin adalah dikehendaki untuk bekerja dalam persekitaran tertutup bebas habuk, suhu perlu dikawal antara 18 hingga 22 darjah, kelembapan udara yang dikawal antara 40% hingga 70%. Jadi mengukur persekitaran mesti dipasang dengan alat Penyaman udara yang sesuai. Bersyarat pengguna boleh memilih untuk memasang televisyen untuk memastikan kualiti udara. Walaupuntiga menyelaras Mesin pengukur dalam apa-apa baik persekitaran, Penguasa grating masih perlu melakukan penyelenggaraan secara tetap. Ini boleh memastikan ketepatan pengukur dan memanjangkan hayat Perkhidmatan koordinat tiga instrumen pengukuran.

Pemerintah grating ketepatan pengukuran komponen, penyelenggaraan yang memainkan peranan besar dalam meningkatkan ketepatan pengukur. Pukulan adalah Nota-Nota dengan cara yang betul untuk membersihkan grating pemerintah:

Pertama, pengunjung boleh penyerap bola dengan alkohol nyahhidrat, mengambil dalam bola penyerap menyapu dari satu sisi Penguasa grating ke bahagian lain, dan kemudian menggantikannya dengan kapas bersih untuk Lap lagi. Kapas tidak boleh diguna semula, dan tidak perlu melampaui Lap dan ke belakang. Memberi perhatian khusus kepada do itu bukan untuk menyentuh kepala membaca dalam proses menyapu. Kerana membaca kepala digunakan untuk membaca grating sensor penentukuran, lokasi dan jarak dari grating tepat dilaraskan. Jika perkara-perkara ini akan berubah, ia akan menyebabkan ralat bacaan yang tidak boleh memulakan sistem, jadi pastikan untuk memberi perhatian kepadanya; Dan Jangan biarkan bunyi tampalkan gentian kapas pada grating itu, penjerapan serat akan menghasilkan elektrostatik mempengaruhi Ketua bacaan. Grating pemerintah harus tidak dihapuskan kerap, suku atau setengah tahun OK.

Untuk Renishaw grating terbuka pemerintah, ada jenis filem pelindung lapisan grating pemerintah. Jika anda mahu untuk membersihkannya, celup dalam flannelette dengan air meragut atau Lap dengan etanol yang kontang. Tetapi kualiti etanol kontang mesti tinggi, yang mesti mengandungi methanol, kerana metanol kakisan filem pelindung.


Sila maklumkan kepada kami jika ada soalan atau nasihat

E-mel:overseas@cmm-nano.com