Rumah > Penyelesaian > Kandungan

Cara Pilih CMM A? (I)

Jun 12, 2017

Fungsi mesin tiga koordinat berukuran adalah untuk menilai data dimensi dengan cepat dan tepat. Di bawah adalah pengenalan bagaimana untuk memilih CMM :

Tiga menyelaras mengukur langkah-langkah mesin bahan kerja dengan menggunakan sensor yang dipanggil siasatan, data yang diperolehi boleh digabungkan dengan penerangan artifak atau ciri-ciri tertentu artifak, seperti lubang. Dengan menerangkan dimensi ini, ia adalah lebih mudah untuk menentukan sama ada artifak atau ciri terlalu buruk. Maklumat ini juga menyediakan petunjuk untuk membetulkan sesuatu yang tidak normal dalam proses pengeluaran.

(I)                    Biarkan menyelaras mengukur saman mesin permohonan anda

Jika mesin menyelaras mengukur diperlukan untuk kerja-kerja anda, bagaimana anda memilih yang terbaik?

Perkara pertama yang perlu dilakukan adalah untuk mengesahkan jenis CMM yang anda perlukan. Mengikut lokasi penempatan kepala pada mesin pengukur, terdapat tiga jenis asas: menegak, mendatar dan mudah alih. Untuk menegak menyelaras mesin mengukur, siasatan dipasang pada lengan menegak, ketepatan mesin pengukur adalah lebih tinggi daripada mesin pengukur mendatar. Kerana jenis jambatan adalah lebih stabil dan mempunyai bahagian yang bergerak sedikit yang menjadikan ia mempunyai ketegaran dan kestabilan yang lebih baik. Mesin tiga koordinat berukuran menegak mengandungi pelbagai dimensi, anda boleh menggunakannya untuk mengukur fiuslaj gear kecil ke kotak enjin, atau pesawat komersial.

Mesin pengukur mendatar memasang siasatan pada paksi mendatar. Mereka biasanya digunakan untuk mengesan bahan kerja besar, seperti badan kereta.

Mesin pengukur mudah alih memudahkan pengukuran artifak dan perhimpunan yang tidak boleh dipindahkan ke mesin pengukur, yang mudah alih   mesin berukuran boleh dipasang pada artifak atau pemasangan bahagian atau di dalam, ini membolehkan untuk ukuran ruang dalaman. Dengan menggunakan mudah alih yang boleh menjimatkan bergerak, mengangkut masa.

image.png


Sila maklumkan kepada kami jika ada soalan atau nasihat

Email: overseas@cmm-nano.com