Rumah > Penyelesaian > Kandungan

Bagaimana untuk Tentukur CMM Probe Head

Feb 13, 2017

Menyelaras mengukur mesin (CMM) digunakan lebih dan lebih meluas dalam jentera, automotif, aeroangkasa, acuan dan industri lain, dan objek yang perlu dikesan menjadi lebih dan lebih rumit, yang memerlukan kakitangan ujian boleh tiang permohonan fleksibel dalam proses pengukuran. Kepala CMM Probe adalah satu bahagian penting, ia memainkan peranan yang sangat penting, dan boleh menyediakan asas yang stabil untuk mengukur ketepatan. Sebelum menggunakan CMM, ia mesti terlebih dahulu untuk mengubah suai kepala siasatan untuk menentukan tepat.

Kita boleh menggunakan langkah-langkah berikut untuk mengubah suai kepala siasatan . Pertama untuk mengesahkan arah pemasangan daripada bulu ayam siasatan sama ada selaras dengan arah paksi CMM, selepas membuang bulu ayam siasatan, ia perlu ditentukur. Ia perlu memastikan bulu ayam yang ditetapkan dan boleh dipercayai. Dan ketua siasatan dan jarum perlu ditentukur dengan menggunakan alat khas untuk memastikan bola ruby yang bersih dan tiada kerosakan. Pemasangan bar sambungan mestilah selaras dengan kapasiti beban mengukur kepala.

Membuat siasatan bulu ayam, bar lanjutan, stylus dan siasatan disediakan dengan betul, kedudukan menggunakan kepala siasatan yang tepat. Diameter standard perlu menjadi nilai sebenar dalam sijil penentukuran. Kelajuan penentukuran kepala probe mestilah selaras dengan kelajuan pengukur. Apabila menentukur siasatan tunggal, perlu memberi perhatian kepada sisihan antara diameter stylus dan sfera.


Sila maklumkan kepada kami jika ada soalan atau nasihat

Email: overseas@cmm-nano.com