Rumah > Penyelesaian > Kandungan

Memastikan ketepatan koordinat yang mengukur Mesin--granit

Nov 03, 2016

Ketepatan pembuatan merupakan salah satu hala-tuju pembangunan yang paling penting mekanikal pembuatan, ia telah menjadi lambang untuk mengukur tahap teknologi tinggi negara. Pembangunan teknologi canggih dan industri pertahanan adalah bergantung kepada pengesanan ketepatan. Tiga menyelaras Mesin pengukur sebagai sejenis tinggi cekapketepatan pengukuran instrumen, banyak digunakan dalam pembuatan jentera, instrumen pembuatan, industri elektronik, industri pertahanan Aeroangkasa dan negara. Penggunaan granite di koordinat tiga mengukur telah mengesahkan seawal beberapa tahun yang lalu. Terdapat tiada bahan lain yang lebih baik daripada granit yang boleh memenuhi keperluan pengukuran.

Ciri-ciri:

Bahagian: 3.07

Modulus elastik: 128Gpa

Kekuatan mampatan: 262.2Mpa

Flexure kekuatan: 374.8Mpa

Serapan air: biasanya 0.5 ~ 0.7%

Pekali pengembangan: 55 linear ~ 73 × 10-6℃

Pantai kekerasan: 79.8(Amount to HRC>55)

Kelebihan:

1. baik kestabilan. Selepas satu ratus juta tahun rawatan semulajadi penuaan, tekanan dalaman telah dihapuskan. Organisasi adalah stabil, iaitu hampir tanpa kecemaran, ketepatan boleh kekal stabil untuk masa yang lama.

2. mudah pemprosesan. Dengan mengisar, penggilap, ia adalah mudah untuk mendapatkan berketepatan tinggi dan permukaan roughness. Ianya tidak sensitif kepada suhu. Pekali kekonduksian terma dan pekali pekali pengembangan haba adalah kecil, walaupun dalam ketiadaan pemalarsuhu persekitaranboleh mengekalkan ketepatan. Dalam peralatan precision, gangguan yang disebabkan oleh suhu akan mempengaruhi ketepatan. Tetapi granit tidak sensitif kepada suhu, suhu yang santai, oleh itu boleh mencapai ketepatan yang lebih tinggi.

3. mudah penyelenggaraan. Di bawah keadaan permukaan yang bersih, granit yang mempunyai rintangan yang lebih tinggi, tanpa ubah bentuk, maka ia tidak akan menjejaskan ketepatan.

4. baik getaran penyerapan. Getaran adalah faktor-faktor yang tidak menguntungkan ketepatan ukuran.

5. bebas bukan pengalir, diamagnetic.


Sila maklumkan kepada kami jika ada soalan atau nasihat

E-mel:Overseas@CMM-nano.com