Rumah > Penyelesaian > Kandungan

Generasi baru mengukur inovasi

Aug 18, 2016

Lima paksi pengukuran teknologi merujuk kepada pergerakan segerak tiga koordinat yang mengukur machine(CMM) dan meransang kepala paksi, yang banyak mengurangkan ralat yang dinamik di bawah kelajuan pengukur tinggi. Lima paksi digunakan pada artifak-artifak yang kompleks yang berketepatan tinggi, pengukuran kecekapan tinggi, terutamanya bagi syarikat penerbangan, aeroangkasa, industri ketenteraan dan bidang-bidang lain.

Dalam kaedah pengukuran tradisional, CMM hendaklah melakukan semua pergerakan yang perlu untuk mendapatkan permukaan data. Pecutan inersia akan menyebabkan sisihan piawai struktur mesin, dan kemudian kesalahan pengukur datang wujud.

PH20 probe headhigh speed five-axis scanning probe

Lima paksi pengukuran teknologi digunakan bersama-sama dengan putaran percuma kuar, kuar itu boleh bergerak pada paksi putaran dua pada masa yang sama semasa proses pengukur. Yang memecahkan kekangan tradisional. Oleh yang demikian, CMM boleh bekerja dengan cara yang terbaik, iaitu CMM boleh bergerak mengikut arah vektor satu bergerak pada kelajuan yang malar. Relatif ke dalam CMM, kuar kepala mempunyai berat badan yang lebih ringan dan prestasi yang lebih baik dinamik, dan mempunyai keupayaan menyesuaikan diri lebih baik. Jadi ia adalah mampu untuk cepat mengesan perubahan kerja-kepingan geometri, dan tidak akan mengimport ralat dinamik yang berbahaya. Selain itu ia juga boleh mempercepatkan sehingga kelajuan permukaan pengukuran, memendekkan kitaran pengukuran.

Lima paksi pengukuran teknologi bukan sahaja meningkatkan kecekapan pengukuran tetapi memendekkan masa utama pengeluaran Ijazah terbesar, yang menyediakan penilaian kualiti yang lebih menyeluruh kepada pengilang.


Sila maklumkan kepada kami jika ada soalan atau nasihat

E-mel:overseas@cmm-nano.com