Rumah > Penyelesaian > Kandungan

Operasi sebelum memulakan CMM dalam

Sep 19, 2016

3D yang mengukur instrumen adalah sejenis Mesin mengukur ketepatan. Jadi ketepatannya tapi utama, ketepatan bukan sahaja ditentukan oleh Mesin itu sendiri seperti bingkai, kuar dan sebagainya, ia juga akan ditentukan oleh persekitaran dan kemahiran operasi. Berikut adalah beberapa Nota mengenai operasi sebelum bermula CMM itu.

Rel panduan memproses ketepatan Mesin pengukur 3D adalah tinggi, dan jarak antara kesan udara yang kecil. Jika terdapat debu atau junub lain atas panduan, ia akan menyebabkan gas galas dan pemandu kereta api awal. Jadi panduan perlu dibersihkan setiap kali sebelum memulakan Mesin. Landasan logam harus dibersihkan dengan Lap petrol penerbangan (120 atau 180 # petrol), dan panduan granit perlu dibersihkan dengan alkohol yang kontang.

Ingat, tidak dapat memberi sebarang gris untuk gas yang berfaedah dalam proses penyelenggaraan; Mengukur Mesin walaupun jika tidak digunakan untuk masa yang lama, juga perlu mengekalkan kelembapan suhu alam sekitar yang berkesan. Oleh itu, cadangkan untuk menjalankan Dehumidifiers tetap Penyaman udara untuk mengelakkan kerosakan yang digunakan untuk mengukur Mesin di bawah persekitaran kelembapan yang tinggi dan suhu tinggi;

Jika tiga menyelaras mengukur Mesin tidak digunakan untuk jangka masa yang panjang, ia perlu bersedia sebelum memulakan kerja: kawalan dalaman suhu dan kelembapan (untuk 24 jam), dalam persekitaran lembap juga harus sentiasa membuka Kabinet kawalan elektrik untuk memastikan papan litar kering sepenuhnya dan untuk mengelakkan kerosakan disebabkan oleh pengisian lembap apabila secara tiba-tiba. Kemudian periksa bekalan udara, bekalan kuasa. Ia adalah lebih baik untuk mengkonfigurasi sumber voltan yang stabil.

Sila maklumkan kepada kami jika ada soalan atau nasihat

E-mel:overseas@cmm-nano.com