Rumah > Penyelesaian > Kandungan

Penggunaan CMM Kejuruteraan songsang

Aug 11, 2016

Kejuruteraan undur adalah sejenis produk Kumpulan pengeluaran dan teknologi pembangunan sekunder yang dibangunkan dari abad ke-20. Kerana ia adalah berlawanan dengan perintah pembangunan produk tradisional, oleh itu ia sering dirujuk sebagai Kejuruteraan undur. Kejuruteraan undur adalah hasil daripada bidang perkakasan komersial dan ketenteraan. Tujuannya yang utama adalah untuk menjalankan pengukuran produk asal apabila tidak boleh dengan mudah mendapatkan maklumat pengeluaran yang diperlukan. Kedua adalah dengan menggunakan CAD untuk menyediakan model produk, kemudian menjalankan rawatan yang sesuai kepada model produk untuk menghasilkan produk baru. Kejuruteraan undur, Mesin pengukur menyelaras tiga adalah sebuah peralatan yang penting. Hasil daripada proses pembinaan semula permukaan asal digital dan produk ini memerlukan sokongan daripada Mesin pengukur menyelaras tiga.

Digital produk asal adalah langkah pertama dalam pembangunan Kejuruteraan terbalik, juga adalah langkah yang paling kritikal. Ketepatan produk digital yang boleh menjejaskan struktur analisis produk dan sekunder pembangunan produk. Semasa menggunakan Mesin pengukur menyelaras, ia boleh mencapai keperluan ketepatan yang lebih tinggi dan tepat d 3 model produk.

Tiga Mesin pengukur menyelaras boleh dibahagikan kepada dua jenis: pengukuran hubungi pengukuran dan bukan sentuhan. Hubungi kaedah pengukuran oleh sensing tersentuh kepala sampel dan merekod koordinat pada permukaan sampel. Ia boleh dibahagikan kepada jenis pencetus dan jenis yang berterusan. Bagi sampel besar aeroangkasa, automotif dan industri-industri lain, secara amnya boleh memilih ukuran hubungan. Ukuran jenis pencetus boleh buatan diatur, yang boleh mendapatkan lebih banyak mata di dalam kelengkungan besar atau tajam kelengkungan perubahan kawasan. Manakala di kawasan agak rata, ia boleh diukur dengan mata yang sedikit untuk memenuhi keperluan ketepatan.

Kaedah pengukur bebas-kenalan terutamanya berdasarkan kepada prinsip asas dalam bidang optik, akustik, kemagnetan dan sebagainya. Mengumpul dengan pantas sejumlah besar mata yang tebal di permukaan keseluruhan sampel menetapkan, yang begitu mudah untuk mengendalikan, dan boleh mengurangkan rancangan pengukuran tiruan.

Jumlah data yang ditangkap oleh tiga Mesin pengukur menyelaras adalah sangat besar, yang boleh mencapai keperluan ketepatan yang tinggi. Jadi ia lebih meluas digunakan dalam Kejuruteraan terbalik.


Sila maklumkan kepada kami jika mana-mana soalan atau nasihat

E-mel: overseas@cmm-nano.com