Rumah > Penyelesaian > Kandungan

CMM kegunaan dalam penerbangan Blade

Aug 22, 2016

Pesawat enjin industri adalah intipati perkilangan dan ianya menandakan tahap Kebangsaan Sains dan teknologi. Blade adalah "nadi" komponen enjin pesawat yang memutuskan prestasi enjin, Keselamatan dan hidup. Oleh itu pengesanan kualiti blade adalah lebih kompleks dan ketat. Kaedah pengesanan tradisional adalah dengan menggunakan peralatan khas untuk menguji bilah, yang membawa kepada pengesanan rendah kecekapan dan ketepatan yang miskin. Dalam kebelakangan ini, dengan populariti tiga Mesin pengukur menyelaras, kaedah yang paling banyak digunakan adalah dengan menggunakan orang hubungan CMM untuk mengukur permukaan pisau dengan menggunakan kaedah imbasan dua dimensi untuk ujian.

REVO probe in blade measuring

Tiga Mesin pengukur menyelaras digunakan secara meluas dalam mengukur had terima dimensi dan kedudukan bahagian-bahagian mekanikal. Ia melaksanakan pemerolehan data melalui probe mencetuskan atau imbasan terakhir kerja-piece, dan kemudian melalui pengiraan perisian untuk sintesis unsur akan diukur, dan mendapatkan keputusan. Ia boleh mengukur pendigitan objek, memperbaiki ketepatan pengukuran melalui teknologi pampasan ralat, dan mempunyai perisian pengukur yang fleksibel untuk merealisasikan kecekapan tinggi penerbangan bilah pengukuran dan automasi.

NANO precision tiga menyelaras mengukur Mesin digunakan dalam aeroangkasa, Pertahanan Kebangsaan, perlawanan dan acuan pembuatan industri seperti alat ganti automotif pengukuran 3D. Ia dilengkapi dengan DMIS rasional yang mengukur perisian yang diperakui oleh PTB Jerman. Perisian ini mempunyai bilah pengujian modul. Modul pengesanan bilah menyokong pencetus dan mod pengesanan imbasan, menyokong bahagian imbasan. Ia boleh juga cepat mengira kedudukan diukur parameter penting bilah, sangat meningkatkan pengesanan ketepatan dan kecekapan.


Sila maklumkan kepada kami jika ada soalan atau nasihat

E-mel: overseas@cmm-nano.com