Rumah > Penyelesaian > Kandungan

Syarat-syarat alam sekitar CMM

Aug 24, 2016

Seperti Mesin mengukur menyelaras peralatan pengukur kepersisan tinggi, keadaan persekitaran yang boleh menjejaskan ketepatannya pengukur dalam tahap tertentu, supaya syarat-syarat bekerja yang terbaik perlu dijamin.

1. suhu keperluan untuk mengukur ketepatan yang tinggi

1.1 Julat suhu: 20±2 ℃

1.2 perubahan suhu: < ℃ 0.5/j; < 1 ℃ / 24h

1.3 kecerunan suhu: < 0.5 ℃/m

1.4 mesin yang mengimbangi suhu masa: > 48h

Kata-kata: Ketepatan Mesin akan berkurangan jika suhu yang tidak mencapai syarat-syarat standard.

2. kelembapan

Kelembapan persekitaran kerja memberi kesan dalam mesin dalam dua aspek utama berikut:

Kelembapan yang tinggi menjadikannya mudah untuk rust bahagian-bahagian Mesin untuk menjejaskan kerja dalam mesin dan jangka hayat; Kelembapan yang rendah memudahkan melahirkan statik untuk menyebabkan pengaruh buruk pada kerja sistem komputer dan kawalan. Julat kelembapan yang sesuai adalah 45%-60%.

3. cleanness

Sebagai statik dan habuk mungkin boleh menjejaskan Mesin pengukur, mengekalkan dustproof dan antistatic harus dipertimbangkan dalam reka bentuk permukaan tanah dan permukaan dinding.

4. bekalan udara

Bersih dan kering. Kelembapan yang terletak kurang daripada 15%

Penggunaan Penyaman: 50L/min

Penyaman tekanan: 6-10 bar

5. bekalan

JA 220V, 50Hz, 2.5KVA; naik turun voltan harus tidak besar daripada 5% daripada kadaran voltan; Jangan gunakan CMM tersebut dengan peranti elektronik lain yang berkuasa tinggi bersama-sama seperti penghawa dingin, pendua Mesin, Mesin pencincang dan sebagainya. Jika menggunakan bersama-sama adalah penting, sila meluluskan mengasingkan transformer atau frekuensi tinggi menerusi penapis gangguan bunyi.

6. asas getaran keperluan

Bergetar frequency≤10Hz amplitude≤0.5 mm

10 Hz < bergetar frequency≤30 Hz amplitude≤1mm

Bergetar kekerapan > 30 Hz amplitude≤3μm

7. pendaratan

Bagi menjamin sistem kawalan kuasa CMM dan pc sistem boleh dipercayai dan stabil bekerja, kami perlu melengkapkan CMM dengan sistem hentakan berdikari dan boleh dipercayai. Sistem hentakan perlu Reka bentuk mengikut keadaan sebenar tempatan dan grounding rintangan harus di bawah 4 ohm.

Apabila keadaan geologi adalah buruk, peranti hentakan dilucutkan perlu diterima pakai, yang diperbuat daripada keluli tergalvani rata golek dan disalut oleh Padang untuk melindungi dirinya. Ketahanan hentakan harus di bawah 4 ohm, atau peranti hentakan harus memanjangkan.


Sila maklumkan kepada kami jika ada soalan atau nasihat

E-mel:overseas@cmm-nano.com