Rumah > Penyelesaian > Kandungan

Pemangkin dalam pembangunan industri--jambatan menyelaras Mesin pengukur (CMM)

Aug 08, 2016

Sejak tahun 1960-an, pengeluaran perindustrian telah dibangunkan dengan cepat. Terutamanya selepas kebangkitan alatan Mesin, jentera, Kereta, industri aeroangkasa dan elektronik, pelbagai jenis teknologi canggih ujian dan instrumen yang diperlukan supaya Mesin pengukur menyelaras tiga yang melambangkan teknologi pengukuran 3d timbul pada masa yang bersejarah, dan mempunyai pembangunan yang pesat dan peningkatan.

Ketepatan pengukuran alatan pengukur tradisional (seperti micrometer, calipers, tolok blok, dll) pada amnya adalah rendah, yang boleh digunakan dalam bidang yang ketepatan umum bukanlah tinggi. Tetapi untuk produk berteknologi tinggi, data pengukuran tidak berpuas hati, dan kos sumber manusia yang penting untuk mengukur bahagian-bahagian kecil satu demi satu. Kemunculan tiga koordinat rasmi pecah masalah ini sukar.

advanced and precision bridge measuring machine to provide practical measuring solutions

Pada tahun 1956, menyelaras pertama di dunia yang mengukur mesin yang dibangunkan oleh Syarikat British FERRANTI, kemudian selepas siri penambahbaikan, pada tahun 1964, MENGHIRUP Swiss Syarikat ini mula menggunakan perisian untuk mengukur jarak di antara mata, yang dibuka menggunakan perisian pengukuran. Selepas perkembangan pesat teknologi pengkomputeran, CNC era datang, fungsi menyelaras mengukur Mesin adalah lebih kuat dan ketepatan pengukur adalah lebih tinggi.

Dengan kemajuan Sains dan teknologi, fungsi, ketepatan dan kualiti Mesin pengukur menyelaras tiga akan secara beransur-ansur bertambah baik, terutamanya dalam penyelidikan dan pembangunan alat-alat Mesin, jentera, Kereta, Aeroangkasa dan pelbagai pengeluaran bahagian-bahagian yang rumit. Sebagai tindak balas kepada persaingan global, syarikat-syarikat pembuatan juga akan melekat sangat penting untuk meningkatkan kecekapan tatanan dan mengurangkan kos pengeluaran. Antaranya, yang paling penting adalah untuk melahirkan produk yang berkualiti tinggi. Untuk memastikan saiz bahagian-bahagian dan prestasi teknikal memenuhi syarat-syarat, syarikat-syarikat yang mengeluarkan pengurusan kualiti yang ketat. Hanya pada premis jaminan pengeluaran berkualiti tinggi boleh pengeluar sedar terus hidup dan pembangunan.

Tiga menyelaras Mesin pengukur dengan yang berketepatan tinggi, keupayaan digital fleksibel dan cemerlang yang tinggi menjadi suatu cara penting jaminan kualiti dalam reka bentuk moden, pembangunan, pengeluaran, pemprosesan dan pembuatan.Sila maklumkan kepada kami jika ada soalan atau nasihat

E-mel:overseas@cmm-nano.com